lamivudín

Napájanie

Lamivudine: návod na použitie a recenzie

Latinský názov: Lamivudine

ATX kód: J05AF05

Účinná látka: lamivudín (lamivudín)

Výrobca: farmaceutická spoločnosť ZAO Obolenskoe (Rusko), farmaceutická spoločnosť OOO Ozon (Rusko), Aurobindo Pharma Ltd. (India) a ďalšie.

Aktualizácia popisu a fotografie: 12.12.2012

Ceny v lekárňach: od 367 rubľov.

Lamivudín je protivírusová látka.

Forma vydania a zloženia

Lamivudín lieková forma - tablety, obalené: výrobca I - biele až sivobiele, bikonvexné, koleso s deliacou Valium, s bielym alebo takmer bieleho jadra v priečnom reze; II výrobcu - biele až takmer biele, podlhovasté, na jednej strane - gravírovanie C, na druhej strane - textom "63" (v acheikova obryse obal 7, 10, 12, 15, 20, 25 alebo 30 jednotiek v kartóne. box 1 až 10 kusov, do hliníkových blistrov 10 kusov, v kartónovej zväzku 6 alebo 10 blistrov,.. vo fľaštičke polyetyléntereftalátu 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 alebo 100 ks v kartóne box 1 fľaša).

Zloženie jednej tablety:

  • účinná látka: lamivudín - 150 mg;
  • Pomocné zložky (core): mikrokryštalická celulóza, sodná soľ karboxymetyl škrobu, stearát horečnatý, po ďalšej I výrobcu - povidón, monohydrát laktózy;
  • plášť: Opadry white (hypromelóza, oxid titaničitý, polysorbát 80, makrogol-4000), alebo Opadry II (makrogol, mastenec, polyvinylalkohol, oxid titaničitý).

Farmakologické vlastnosti

farmakodynamika

Antivírusové liečivo lamivudín patrí do skupiny nukleozidových inhibítorov reverznej transkriptázy (NRTI). Mechanizmus jeho účinku je v intracelulárnym metabolizmu na 5-trifosfátu a konkurenčné inhibícia reverznej transkriptázy - enzým vírusom ľudskej imunitnej nedostatočnosti (HIV), čo prispieva k potlačeniu replikácie vírusu. Lamivudín vykazuje aktivitu proti kmeňom rezistentným voči zidovudínu, a pri použití v kombinácii s vedie k pomalší vírusových patogénov rozvojových odolnosť proti zidovudínu (u predtým neliečených pacientov). Pri lamivudínu vyššia ako zidovudínu terapeutického indexu in vitro - je slabšia inhibuje progenitorové bunky kostnej drene, má menej výrazný cytotoxický účinok na lymfocytov periférnej krvi, rovnako ako bunkové línie monocytov-makrofágov a lymfocytov, a ďalších kmeňových buniek kostnej drene, Liek nemá vplyv na metabolizmus deoxynukleotid v bunkách a udržiavanie DNA (deoxyribonukleová kyselina) v mitochondriách normálnych buniek.

Lamivudín má vysokú aktivitu proti vírusu hepatitídy B (HBV) vo všetkých sledovaných bunkových líniách a vo všetkých pokusných zvieratách infikovaných.

Liečivo sa široko používa ako zložka kombinovanej antiretrovírusovej liečby v kombinácii s inými NRTI alebo prípravkami iných skupín (nenukleozidové inhibítory reverznej transkriptázy, inhibítory proteáz). Bolo preukázané, že kombinovaná antiretrovírusová terapia obsahujúca lamivudín je účinná proti kmeňom HIV s mutáciami v kodóne M184V, ako aj u pacientov, ktorí predtým nedostali antiretrovírusovú liečbu.

farmakokinetika

Lamivudín sa rýchlo vstrebáva v gastrointestinálnom trakte. Biologická dostupnosť - od 80 do 88%. Maximálna koncentrácia (Cmax) v krvnej plazme sa vyskytuje 1 hodinu po perorálnom podaní. 36% súvisí s plazmatickými proteínmi.

Lamivudín je schopný preniknúť do hematoencefalickej a placentárnej bariéry.

Látka je biotransformovaná fosforyláciou, čím sa tvorí 5-trifosfát. Polčas rozpadu (T.1/2) je 5-7 hodín. Močom sa 68 až 71% účinnej látky vylučuje nezmenené.

Indikácie na použitie

  • Infekcia HIV u dospelých a detí (ako súčasť kombinovanej antiretrovírusovej liečby);
  • vírusovej chronickej hepatitídy B na pozadí replikácie HBV u pacientov starších ako 16 rokov.

kontraindikácie

  • ťažké zlyhanie obličiek (klírens kreatinínu menej ako 30 ml / min);
  • deti do 3 rokov s telesnou hmotnosťou menej ako 14 kg;
  • tehotenstvo a laktácia;
  • individuálnu precitlivenosť na lamivudín alebo akúkoľvek pomocnú zložku lieku.

Podľa návodu, lamivudín predpisovať s opatrnosťou u pacientov s periférna neuropatia (vrátane histórie), obličková nedostatočnosť s klírensom kreatinínu 30 až 50 ml / min, rovnako ako u pacientov s pankreatitídou (vrátane histórie).

Pokyny na použitie Lamivudín: spôsob a dávkovanie

Podávanie lieku je povolené len tým, ktorí majú skúsenosti s liečbou HIV špecialistom.

Tablety Lamivudine sa užívajú perorálne bez ohľadu na príjem potravy. Je potrebné vyhnúť sa rozdeleniu tabliet na časti, aby sa predišlo porušeniu presnosti dávkovania prípravku.

Dávkovací režim v závislosti od veku a hmotnosti pacienta:

  • dospelých a dospievajúcich s telesnou hmotnosťou vyššou ako 25 kg: celková denná dávka 300 mg. Môžete užívať 1 tabletu (150 mg) dvakrát denne alebo 2 tablety (300 mg) jedenkrát denne;
  • deti s telesnou hmotnosťou od 20 do 25 kg: celková denná dávka 225 mg - trvá 1 / 2 tablety (75 mg) ráno a 1 tabletu (150 mg) večer alebo 1 1 / 2 tablety (225 mg) jedenkrát denne;
  • deti s telesnou hmotnosťou od 14 do 20 kg: celková denná dávka - 150 mg. Môžete si vziať 1 / 2 tablety (75 mg) dvakrát denne, ráno a večer, alebo 1 tableta (150 mg) jedenkrát denne.

Vedľajšie účinky

Frekvencia nežiaducich účinkov na systémy a orgány na špeciálnej úrovni (> 0,1% - veľmi často 0,01-0,1% - často 0,001-0,01% - zriedkavé, 0,0001-0,001% - zriedkavo ;

Internet Prvá pomoc Lekársky portál

Hodnotenie sťažností

  1. Krvný test1455
  2. tehotenstvo1368
  3. rakovina786
  4. rozbor moču644
  5. cukrovka590
  6. Pečeň533
  7. železo529
  8. zápal žalúdka481
  9. kortizol474
  10. Diabetes cukru446
  11. psychiater445
  12. nádor432
  13. feritín418
  14. alergie403
  15. Krvný cukor395
  16. znepokojovať388
  17. vyrážka387
  18. onkológia379
  19. zápal pečene364
  20. sliz350

Hodnotenie liekov

  1. paracetamol382
  2. eutiroks202
  3. L-tyroxín186
  4. Duphaston176
  5. progesterón168
  6. Chronická dyspepsia162
  7. Glukóza-E160
  8. glukóza160
  9. L-Wen155
  10. glycín150
  11. kofeín150
  12. adrenalín148
  13. Pantogamum147
  14. Reglan143
  15. ceftriaxon142
  16. mezaton139
  17. dopamín137
  18. meksidol136
  19. Sodný kofeín-benzoát135
  20. Benzoát sodný135

zidovudín

Nájdených v 85 otázkach:

. imunoblote.Ya v lekárni sa po návšteve naliehavo SC zidovudín-Lamivudín začal piť (to bolo v lekárni) Herpes sa stal akútnym. V Invitro s p 24. Výsledok je negatívny Otázka: Prijímam zidovudín..Ovplyvňuje výsledok? otvorený (3 ďalšie príspevky)

8. marca 2018 / Anonymný

. polzhitelnogo diagnóza vich je zrejmé, na mňa stále otázka.Počas mi operácie, na ktorých som bol upravený veľmi dlho je plánované.To za mesiac.zidovudín Neviem to vziať... Podľa analýz pred operáciou sa vich zobrazí otrits.Ne prejde "okno" a to, čo mám. vyzerať

zidovudín rušenie a lekár tento problém nerozumie. Pri PCR nie je zmysel. Zvyčajná metóda ELISA (pri + ag) za 3-4 týždne poskytne to isté v spoľahlivosti výsledku. Riziko ako celok je, ale nie je obzvlášť vysoké, takže nemá zmysel panikovať. Okrem toho, žiadna diagnóza pre vaše. vyzerať

8. marca 2018 / Anonymný

. analýza je moja situácia pred kontaktom a dala som zbytočne na pozadí užívania zidovudina.Vrach SC povedal, aby sa obrátil mesiac po kontakte a zidovudín nie je prekážkou. Otázka: Je možné odovzdať PCR 20 dní od kontaktu? On určite drahý 12 tisíc v in vitro, ale nervy. vyzerať

Dobrý deň, chcem vás požiadať o radu: Môj priateľ (žije v Tadžikistane), 37 rokov, HIV + od roku 2011goda. V čase, keď zistil, že jeho diagnóza bola vo väzbe, začala... otvorená (3 ďalšie príspevky)

2. februára 2017 / Natalia

Viem, že existuje "Kaletra" Je táto droga vhodná na nahradenie jedného z (abakavir + lamivudín +zidovudín)? vyzerať

Mám HIV. Prijímam terapiu. Stav sa zhoršil, vôbec nie je žiadna sila. Možno je to výsledok užívania liekov? otvorený

11. decembra 2016 / Erik Kivexa

Áno, môže to najskôr. Tablety z liečby zvyčajne trvajú prvých pár týždňov od prijatia. Ak je v schéme zidovudín - pozerať sa na hemoglobín a zmeniť ho na inú drogu. vyzerať

Vitajte! Mám problém: v priebehu roka brať ART: Virokomb + Reyataz 200 mg, začal všímať zmien v posledných 3 mesiacoch: brucho začali rásť (ako "pivo"... otvoriť

2. októbra 2016 / Erik Kivexa

ahoj Najprv je potrebné vylúčiť z liečby zidovudín. Lipodystrofia, ak sa o tom, sa prejavuje inak, a za rok sa nemôže rozvíjať. Pokúste sa len jesť menej a pridať fyzickú aktivitu. vyzerať

. prišiel, bol pokrytý silnou vyrážkou a bola horúčka. Poďme znova s ​​ňou v sc. Tieto drogy sa vzdali. A teraz dali Kaletra +zidovudín-lamivudín. Po uplynutí alergie. Začala prijímať túto schému. Po dvoch dňoch opäť alergie. Teplo, vyrážka, nevoľnosť. otvorený (príspevky v tomto fóre)

10. septembra 2016 / Erik Kivexa

Zlobus je škodlivý... starý neznamená zlé. Hoci konkrétne zidovudín - starý liek so zlým profilom bezpečnosti, ale pri absencii iných možností na chvíľu na ňom "sedieť" môžete. Áno, ARVI nie je diagnostikovaná laboratórne, ale stále častejšie. vyzerať

9. septembra 2016 / Zlobus je v nebezpečenstve...

zidovudín? Eric je bežná droga? Je 100 rokov starý na obed. Sasha, ak chcete, aby vaša priateľka vkročila do hrobu a pokračujte v blázonstve - piť schém na 1-2 dni a neustále sa meniť. A imunku zvyšujú vitamíny. Umyte vodku. Možno to stojí za to. vyzerať

Pred 2 týždňami určili alebo navrhli terapiu reataz + lamivudín + vero-stavudín. Tam je gep S. Dnes som upozornil na skutočnosť, že činidlo 200 potreboval piť 2 kapsuly 1 denne,... otvorené

Abakavir. Buď niečo z toho, čo je k dispozícii, aspoň zidovudín. V každom prípade to bude lepšie ako stavudín. Áno, samozrejme, je to lepšie ako nikdy predtým. A dávajte pozor na VN, malo by sa stať nedetekovateľným a podľa tohto kritéria je potrebné vylúčiť odpor. vyzerať

ahoj Odpovedzte, či organizácia určená alebo navrhnutá terapia HAART poškodí, ak osoba nemá HIV? Urobil alebo urobil IFA, imunoblotting neurobil ani neurobil. Vzhľadom na nízku imunitu... otvorenú (1 ďalšia správa)

1. apríla 2016 / anonymný autor

Aleksandrov Pavel Andreevich, Dobrý deň! Manželovi menovali alebo navrhli terapiu: zidovudín, lamivudín, stokrin. Po začiatku liečby sa zdravotný stav zlepšil, objavil sa chuť do jedla, ale bolesť sa začala v kostiach nohy (akoby nohy boli "zbité palicami"). Vymenovali. vyzerať

Eric Helo, už som s tebou už mnohokrát hovoril, vždy si mi pomohol. A teraz nemôžem bez vašej rady, názoru. Na mňa je 468, ktoré som minulý týždeň odovzdal, povedal alebo povedal, že... bude otvorený (Ďalšie 2 správy)

12. februára 2016 / Oksana

To som našiel. zidovudín + lamivudín + abakavir. Táto schéma, vďaka prítomnosti kombinovanej drogy (Trizivir), je klasickou schémou troch NRTI a jedným z najjednoduchších z hľadiska počtu užívaných liekov HAART. Príjem všetkého. vyzerať

Antiretrovírusová terapia online

kalkulačky

Miesto je určené pre lekárov a farmaceutických pracovníkov 18+

Problémy týkajúce sa schémy nevirapínu, zidovudínu, lamivudínu

Vitajte! Lekár predpísal schému zido-eych + lamivudín + niverpín. Povedal, že analýzou môžete počkať 3 mesiace alebo začať teraz, výber je môj. Rozhodla som sa neodložiť a začať. Nemohol som sa rozhodnúť dlho. Pracujem s ľuďmi a tiež za volantom. Nakoniec sa rozhodol. Pila presne týždeň, nočná mora, stav nereality, neustále nevoľnosť. Ale nič, na týždeň vydržal, ale v sobotu ráno to bolo strašné bolesti hlavy, tlak, zvracanie. Celý deň som zvracal, myslel som, že všetky vnútornosti vyjdú. Pilulky prirodzene chýbajú. Podmienka sa mierne zlepšila, ale hlava sa stále otáča a slabosť je strašidelná. Keď si myslíte, že užívate tablety, začne sa cítiť zle. Povedzte mi, čo máte robiť, zmeniť schému alebo pokračovať v užívaní týchto liekov? Počul, že v jednom kroku je okruh, je to pravda?

Trvanie prijatia nie je tak veľké, o čom hovoriť, s istotou povedať, že schéma nejde a že treba niečo zmeniť. Možno, ale nie fakt. Začnite s touto príručkou pre pacientov, môže vám nájsť niečo užitočné pre seba osobne.

Áno, režimy sa jedna tableta denne tam (ale je tu stále 3-4 zložka), ktoré sú prakticky neprístupné do Ruskej federácie, existujú režimy a viac liekov, ale aj raz denne.

Neprekračujte lieky.

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

Ďakujem veľmi pekne. Takéto zvracanie je naozaj otravou, alebo tak by malo byť pri užívaní liekov?

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

Možno obaja.
Beriete to raz denne?
Koľko IP?

Je potrebné, aby ste sa dostali k lekárovi.

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

otrava jedlom nemohol byť istý, po mojom lieky začali hrozné bolesti hlavy a nevoľnosť konštantný, a dňa ôsmeho liekov vyvracal záchvaty s takmer 5 hodín do 6 hodín, hlava bola pripravená na prasknutie, to nemôže byť tolerované. Prirodzene som prestala užívať lieky. Teraz som sa bližšie zameral na liečebné režimy, pretože terapia je navždy a nechcem žiť v neustálom strachu, že by som mal brať drogu a trpieť. Existujú schémy s jedinou recepciou, napríklad stokrin + kiveksa, aj keď je to drahšie schéma, než ten, ktorý mi bol ponúknutý. Som ochotný kúpiť drogy sám, je to o mojom zdraví. Povedz mi, prosím, môžem požiadať o zmenu schémy, zatiaľ som ešte nezačal liečbu? O IP nemôžem povedať nič, nepamätám si čísla. V akom prípade mi doktor odmietne určiť vhodnejšiu schému? Nemám príležitosť užívať drogy 2 krát, najmä ráno. Napísal (a) pravdepodobne chaoticky, ale dúfam, jasne, ďakujem za vašu spätnú väzbu a pomoc.

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

Môžete si to trochu prečítať od Stokrina a Kiveksyho - nemali by ste tieto lieky ponúknuť takým strachom z liečby.
IS - údaj je posvätný. Rovnako ako VN. Možnosť predpisovania niektorých liekov závisí od týchto údajov.
Aby som vám naplno odpovedal, potrebujem poznať tieto čísla, ako aj hemoglobín a ALT.

Asi 2 krát za deň - to všetko závisí od motivácie. Samozrejme, raz za deň je to pohodlné. Je však potrebné zamerať sa na vedľajšie účinky a prenosnosť. Ja sám teraz užívam hormóny trikrát denne - každých 8 hodín. Ukazuje sa to - je to možné! Hlavnou vecou je pochopiť, ako to funguje a čo je potrebné

Napíšte odpovede na moje otázky a opýtajte sa na vaše otázky.

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

Dobrý deň, neviem čo robiť. Lekár predpísal zidovudín + lamivudín + neverapin, SD 187 BH 3000. ôsmy deň obdržania zdravie sa zhoršovalo, nemohol som vstať z postele. Prvý chorý krk a hlava, bolesť je taká, že je ťažké opísať pocit, každá bunka v mozgu, mohol oči nepohybuje, bolesť pekla, dva dni chorého zvracanie. Nasledujúce dva dni plus celá pridaný vyrážka, horúčka, zimnica, nezreteľná reč, bolesť v obličkách, opuchy končatín a tváre, bolesť v srdci. Prestala piť a obrátila sa k lekárovi, ktorý ma dal do nemocnice a rovnaký program, aby sa pod dohľadom lekára. Všetko sa zopakovalo. Čo mám robiť, povedzte mi? Od detstva, nízky hemoglobín, chronická pankreatitída, problémy s muskuloskeletálnym systémom. Môžete vám odporučiť jednoduchšiu schému? A ako požadovať náhradnú liečbu, ak sa lekár odmietne zmeniť. Ďakujeme vopred!

  • Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, ak chcete pridať komentáre

A prečo ste sa rozhodli, že ide o vedľajšie účinky terapie? A povedzme nie VSVIS (syndróm imunitnej rekonštitúcie)? Symptomatológie bolestivé svetlých, dobre - miestna... Povedal by som, že v smere VSVIS pravdepodobné, že dôjde k rýchlemu zápal ako reakcia na obnovu imunitného systému, atypické prejavy existujúcich, ale postupuje skryté ochorenie (jedná sa o reakciu na existujúce antigény a zničených antigény, a na ich vlastné... existuje veľa možností).

Pri IP menej ako 200 je frekvencia VHVIS podľa rôznych údajov 5 až 25%. A ak si myslíte v tomto smere, ak to potvrdíte, potom zmena terapie nedá nič a nemali by ste to zmeniť a tiež zrušiť, ale musíte s VWVIS bojovať.

Jediná vec, ktorá zamieňa, je obdobie 8 dní, aj keď je to predchádzajúci prejav, ale stále zvyčajne o niečo neskôr, ale zvyčajne neznamená, že toto pravidlo je tiež opísané od 3 dní od začiatku liečby.

Čo by sa malo zvyčajne hľadať, nie v prílohe k tomuto prípadu, ale vo všeobecnosti - tuberkulóze, CMV, toxoplazmóze, pneumocystách... a ich kombináciách. Stručne povedané, v žiadnom prípade to nie je konverzácia pre formát korešpondencie. To je, keď hovoríme o oportunistoch, a to ešte nie sú všetky možnosti.

Bežným miestom je pochopiť, že na pokračovanie ARVT, práca na infekčnom alebo autoimunitnom procese, aby sa znížil zápalový proces.

Recenzie o Lamivudine-teva

Zhromaždili sme skutočnú spätnú väzbu o produkte Lamivudine-teva, ktorý naši používatelia publikujú. Najčastejšie je odpoveď napísaná matkami malých pacientov, ale opisujú aj osobnú anamnézu použitia lieku na seba.

Liečba infekcie HIV u dospelých a detí (ako súčasť kombinovanej liečby s inými antiretrovírusovými liekmi). Chronická vírusová hepatitída B na pozadí replikácie HBV u pacientov vo veku 16 rokov a starších.

diskusia

V skutočnosti som pomohol 1 liter kefír počas dňa (Tevye alebo Izbenka). pilulky lekár povedal nepiť, 2 týždne kefír a prešiel)

Prijatý Siofor, z neho sa zlobil a bol závraty, výsledok nebol. Potom vzala Metformin-teva, zvracala v prvých dňoch. Ale hneď som mu to povedal po jedení, aby som si vzal. Rýchlo pomohol, mimochodom)))

Môžete to urobiť. Bol som dobrý na pomoc Gavisconovi. Tam pokyny hovoria, koľko maximum. Teraz sa objavil nový liek od spoločnosti Teve. Opýtajte sa lekárnika v lekárni.

Fluconazol-Teva je kontraindikovaný počas tehotenstva a laktácie. http://www.eapteka.ru/goods/drugs/antimycotic/?id=213632 Prípravky flukonazolu počas tehotenstva a laktácie sú kontraindikované. Z týchto tabliet sa môže použiť len Pimafucin. Z prípravkov na lokálnu liečbu sa môžu používať čapíky Betadine a Iodoxidum (povolené v prvom trimestri, 2-3 trimestre sa používajú s opatrnosťou, pretože jód obsiahnutý v prípravkoch môže ovplyvniť funkciu štítnej žľazy.

Drotaverinteva mi pomohla. Dve tablety trikrát denne. Ale schopnosť tox bola silná.

Dievčatá a ja máme osteoporózu. Narodila sa v decembri 2012. Vo februári 2013 som začal nudiť, keď bol môj syn na sebe. Bolesť sa zosilnila. Jedného rána som vstala, šla 3 metre a spadla, v zadnej časti boli najťažšie lumbago pozdĺž celej chrbtice dávajúcej hlave. Ona tiež ležala, kým sa nenaučila ovládnuť seba a aspoň nejako prejsť, aby sa vyhla pádu. Lekári bežali dlho. Diagnóza bola vykonaná až v polovici apríla 2013. V lumbosakrálnej časti sa vyskytli 2 zlomky kompresie. Rok pily Tevanath, Cal.

I po každom umývaní panthenol teva pomáha, ale bohužiaľ, po plienke opäť, aj keď to škvrny.

Kaťuša. znamená to. na radu svojho priateľa na BB, Polenki. Mám také nádherné izraelskej kozmetiku pre tehotné ako detská Teva objednávacích tu: http://odetta.ru/catalog/ Viac spotrebuje určité množstvo oleja, aby sa zabránilo strie (na bruchu!) Weleda. Prsia mi nič nepomohlo ((((((. All-in rozšírenie. (A čo je najdôležitejšie, keď je to svrbí brucho, pretože rastie. Cheshi nie nechty. Koža je silne natiahnuté. Len hladenie! Perfektné voľbou.

K dispozícii sú v obchodoch TEV 2-litrové šťavy, v ruštine tam sú, na kraynyak a čerstvé ísť!

V 1 v B. sa začalo 6-7 týždňov a približne 12-13 približne silné. a potom niekedy zmätený, ale nie tak! Vstal som ráno a špeciálne som vypil pohár vody na roztrhnutie. pretože inak by som zvracel niekde po ceste. najhorší je doprava. Neprišiel som na minibusy, musel som ísť von na ceste, na autobusoch lepšie. Pomohlo mi niečo k jedlu v dopoludňajších hodinách, bez toho aby som sa dostala z postele! a všeobecne sa snažia niečo nejednúť. cookies, jablká. bude menej vracanie! stále počul, že v obchodoch Tev.

Pomáhame nám len myšlienka Baby Teby (izraelská) ropa, aj keď sa nepredáva vo všetkých lekárňach - vzal som to cez internet. Ale skutočne to pomáha - som sa skontroloval sám (mám 3 zuby stúpania múdrosti)

V skorom tehotenstve som vypil vápnik. Ale môj pojem sa blížil. Pre mňa stomatológ povedal alebo povedal piť čas v priebehu 6 mesiacov alfa d3 teva alebo alfadol. pomáhajú mi veľa a to a to, ale tam o tehotenstve sa hovorí, že ak je v organizme vápnika stačí, môže byť nadbytok a.

Oh, hrozné problema.Samoy 23, pred tehotenstvom významným spôsobom podieľa sportom.Vo tehotenstvo už na nedostatok zaťaženie sa začali objavovať strie nie sú zrejmé na prvý pohľad, ako sú len strún, ale potom už len koshmar.Hodila strach, aj keď jej manžel upokojil s tým, že všetko pôjde (( ((Samozrejme myslím, dobre, tvár, v tvare seba dať. dobre, dobre. dieťa, plienky, kŕmenie, nedostatok času spánku nie je niečo, čo favoritom pre dieťa postráda ((((Vďaka bohu sestra navrhol liek je dobrá.

Pre mňa zinok veľmi rýchlo pomohol vyriešiť niekoľko problémov naraz. Najskôr opustila herpes. Ktoré ma trápili takmer 2 roky - každé dva týždne došlo k relapsu. Všimol som si, že vírus aktivovaný so zmenou v hormonálnom pozadí - hneď ako jedna fáza bola nahradená iným, strašný herpes vyskočil a nosil celý môj nos. Nastala ovulácia - herpes! Prichádzajú mesiace - herpes! Nič mi nepomohlo ((((((((((Zinok predpísal mesiac a herpes odišiel - už tri mesiace nedošlo k žiadnym relapsom.

Vírus navrhnuté a pomôcť iba tieto lieky 1.Preparaty účinné proti niektorým vírusom herpes skupiny: A) herpes vírus typu 1 a 2 - acykloviru, valacykloviru, famcikloviru. B) vírus varicella-zoster (typ 3) - podobné prípravky. Menovaný ovčím kiahňam u dospievajúcich a dospelých, rovnako ako v závažných infekcií u detí. B) cytomegalovírus (typ 5) - je ganciklovir, valganciklovir a foscarnet. 2. Chronická hepatitída B a C. Účinnosť liekov.

A nemáte nejaký typ liekov "Sumamegren" alebo "Sumatreptateva"? Skvelý spôsob, ako sa zbaviť útoku a liekov špeciálne z migrény a predávať bez lekárskeho predpisu.

Trochu som zachránil a vzal si panthenol-teva, rovnaký beepin, ale lacnejší. A teraz som našiel pantoderm. Dokonale pomáha!

Opis lieku Zidovudine plus lamivudín a obchodné názvy analógov

HIV je vírus, ktorý ovplyvňuje ľudský imunitný systém. Boj proti nemu trvá už viac ako 30 rokov, ale lekársky liek ešte nebol vynájdený. Potlačte násobenie vírusu získaného kombináciou antiretrovírusových liekov. Patria medzi ne zidovudín + lamivudín.

Opis prípravku

Produkt je dostupný vo forme bielych, bielych obalených tabliet potiahnutých bielym hladkým plášťom. Zidovudín (zidovudín) v množstve 300 mg a lamivudín (150 mg) sa používajú ako účinná látka. Obe zložky patria do rovnakej skupiny antivírusových účinkov - nukleozidové inhibítory reverznej transkriptázy (NRTI).

Do tela sa dostávajú látky, ktoré sú konzistentne metabolizované a zabudované do molekuly multiplikačnej vírusovej bunky. V tomto prípade nukleozidy nie sú schopné zmeniť štruktúru buniek ľudského tela, ich útok je zameraný len na HIV.

Hlavné zložky lieku:

  • rýchlo vstrebáva;
  • rozložené na všetky telesné tekutiny;
  • spadnúť do chrbta a mozgu;
  • a tiež prenikajú cez placentárnu bariéru.

Vylučujú sa obličkami, polčas je 5-7 hodín.

Liečivo patrí do skupiny odporúčaných liekov na terapiu HIV, ako aj do zoznamu životne dôležitých a najdôležitejších.

Kombinované užívanie zidovudínu a lamivudínu znižuje zaťaženie HIV a znižuje tvorbu rezistentných kmeňov vírusu: DNA rezistentná na zidovudín reaguje s lamivudínom a naopak.

Liečivo sa môže použiť ako prostriedok núdzovej prevencie počas prvých 2 hodín od času možnej infekcie (sexuálny kontakt alebo použitie nesterilných chirurgických nástrojov, injekčných striekačiek).

HIV a AIDS, ktoré sa z neho vyvíjajú, patria medzi sociálne nebezpečné choroby. Takíto pacienti dostávajú bezplatnú ambulantnú alebo trvalú liečbu v špecializovaných lekárskych zariadeniach

Pacienti s vírusom imunodeficiencie často trpia súvisiacimi ochoreniami, preto je dôležité vziať do úvahy celú históriu liečby:

  1. Ochorenia obličiek s poklesom klírensu kreatinínu na 50 ml / min si vyžadujú úpravu dávkovania lieku, pretože jeho eliminácia sa spomaľuje a koncentrácia sa zvyšuje.
  2. Pri závažnom poškodení pečene zvyšuje cirhóza koncentráciu zidovudínu. V tomto ohľade sa odporúča, aby sa aktívne zložky odoberali samostatne v rôznych časoch.
  3. Pri iných ochoreniach, v prípadoch, keď sa vyžaduje samostatná dávka zložiek, sa kombinovaný prípravok nahradí dvomi samostatnými dávkami.

Zidovudín a lamivudín sa predpisujú na liečbu detí od troch mesiacov veku. Deti s hmotnosťou do 14 kg dostávajú liečbu individuálnymi zložkami s individuálnym výpočtom množstva lieku. Od 14 do 21 kg - v polovici dávky dvakrát denne, od 21 do 30 kg - polovica lieku ráno a celý večer. Ak je hmotnosť väčšia ako 30 kg, predpísané je ošetrenie podobné dospelému pacientovi.

Vlastnosti účinku lieku na ľudí starších ako 65 rokov neboli preskúmané, ale vzhľadom na vedľajšie účinky by sa mali prostriedky pre starších ľudí podávať pod prísnym dohľadom ošetrujúceho lekára.

Liek sa môže používať, počnúc druhým trimestrom tehotenstva ženy.

kontraindikácie

Okrem zvýšenej citlivosti, okrem použitia lieku, kontraindikácie zahŕňajú:

  • extrémne nízky počet hemoglobínov a počtu neutrofilov v krvi;
  • patológia renálnych funkcií;
  • závažné poškodenie pečene;
  • laktácie, ktorá sa vo všeobecnosti neodporúča na túto chorobu;
  • Vek detí trvá až 3 mesiace.

Nežiaduce udalosti

Keďže činidlo obsahuje dve aktívne zložky, pre každú látku sa zváži negatívny účinok na telo samostatne.

  • ovplyvňuje krvný obraz, vo vysokých dávkach výrazne znižuje hemoglobín a množstvo neutrofilov, čo spôsobuje sprievodné ochorenia;
  • porušuje metabolizmus, najmä uhľovodíkovú a lipidovú rovnováhu v tele, vyvolávajúc takú chorobu ako anorexia;
  • zo strany centrálneho nervového systému spôsobuje bolesti hlavy, závrat, nespavosť, zvyšuje úzkosť a zhoršuje depresívny stav;
  • vstúpenie do gastrointestinálneho traktu, prispieva k vzniku nevoľnosti, bolesti, vracania, hnačky;
  • zvyšuje svalový tonus, svalové kŕče.

Zriedkavé reakcie sú: poruchy srdcového rytmu, dyspnoe, kašeľ, plynatosť v črevách, zvýšené močenie, horúčka a bolestivé syndrómy v rôznych častiach tela. Zriedkavé alergické reakcie sú možné: hyperémia, svrbenie, vyrážky, pigmentácia.

Akcia Limavudín: látka ovplyvňuje laboratórne krvné testy a metabolizmus, spôsobuje bolestivý syndróm najčastejšie v hlave av svalových tkanivách. Okrem toho môžu byť nežiaduce reakcie vo forme kašľa, dyspnoe, alergickej rinitídy, alopécie.

Špeciálne pokyny

V prípade silnej reakcie na zložku lieku alebo potreby upraviť dávku jednej z účinných látok sa liek rozdelí a odoberie sa oddelene.

Keďže jedným z hlavných vedľajších účinkov lieku je schopnosť meniť hladiny krvi, je potrebné vykonať laboratórne testy aspoň raz za mesiac. Pre pacientov na pokraji vzniku ochorení spojených so znížením hladiny krvných látok (anémia, neutrofilia) sa na normalizáciu kompozície prideľujú finančné prostriedky.

Je potrebné podrobiť sa vyšetreniu chorôb gastrointestinálneho traktu, pečene a tiež kontrolovať obsah kyseliny mliečnej v krvi, ak sa objavia nasledovné príznaky:

  • nevoľnosť;
  • vracanie;
  • bolesť brucha s predĺženou liečbou.

Ak sú indikátory preceňované, liečba sa preruší alebo dávka sa upraví. Ďalšie podávanie liečiva vyvoláva chorobu: acidózu a laktocidózu.

S dlhodobou liečbou, patologickým narušením metabolizmu tukov, poklesom lipidov v krvnom sére, môže byť možný vývoj anorexie. Negatívny účinok tohto javu na telo ešte nebol študovaný, pacientom s ťažkým úbytkom hmotnosti sa predpisuje špeciálna diéta a kompenzačné lieky.

Antiretrovírusová terapia je schopná aktivovať pôsobenie oportunistických mikroorganizmov, čo spôsobuje lokálne zápalové reakcie. Ak máte podozrenie na infekciu osoby, potrebujete navštíviť lekára na predpisovanie podpory.

Liek neovplyvňuje schopnosť riadiť auto alebo sa venuje aktivitám, ktoré si vyžadujú zvýšenú pozornosť. Ale nežiaduce reakcie, ktoré zhoršujú stav pacienta, môžu koncentráciu narušiť.

Liekové interakcie

Limavudín má nevýznamný stupeň metabolizmu, neinteraguje s krvnými proteínmi, vylučuje sa z tela obličkami. Preto je jeho reakcia s inými liekmi kombinovanej terapie prakticky vylúčená. Je však potrebné mať na pamäti, že súčasné podanie s liekom "Co-trimoxazol" zvyšuje akumuláciu lamivudínu a sťažuje jeho odstránenie.

Úprava dávky je potrebná u pacientov s renálnou insuficienciou:

  1. Lamivudín nepriaznivo ovplyvňuje farmakologický účinok zalcitabínu, súbežné podávanie je kontraindikáciou.
  2. Zidovudín môže interagovať s liekmi metabolizmu pečene. Súčasné štiepenie pečene ovplyvňuje koncentráciu látok a inhibíciu enzýmov žľazy.

Takže klaritromycín a zidovudín sa užívajú v intervale 2 hodín. Metabolizmus je narušený av jednej dávke s aspirínom, kodeínom, morfínom, indamitacínom, ketoprofénom a inými prípravkami s podobným štiepením.

Prekročenie prípustnej dávky prijatia

Liečivo sa odporúča užívať podľa predpisu ošetrujúceho lekára. Prekročenie jednorazovej dávky alebo jednorazový príjem denného množstva nebude na liečbu užitočné, ani nezvýši účinnosť.

Komplex prípravkov nespôsobuje zjavné príznaky predávkovania, v niektorých prípadoch sa vedľajšie reakcie zhoršujú. Špecifická liečba predávkovania sa neuplatňuje. Ak je naliehavá potreba, vylučovanie lamivudínu sa urýchľuje pomocou umelého stimulovania hemodialýzy. Zidovudín nemá na tento postup veľký vplyv.

analógy

Absolútne analógy sú prípravky s obchodnými názvami "Virocomb", "Zidolam", "Combivir", "Lazid", "Farnovir". Prostriedky majú v kompozícii rovnaké účinné látky: zidovudín (300) a lamivudín (150) v podobných koncentráciách. Jedinou drogou, ktorá vyniká z tejto série, je Farnovír. Je tiež k dispozícii v trojnásobnom dávkovaní účinných látok (450: 900), ktoré sú predpísané na potlačenie bežiacich foriem vírusu.

Choroba je financovaná ministerstvom zdravotníctva. Ak je to potrebné, kúpiť drogu Zidovudine + Limavudine môže byť v lekárňach podľa predpisu lekára, cena lieku z 1120 rubľov na balenie.

A tiež účinné látky sa používajú samostatne ako samostatné prostriedky v komplexnej terapii. V prípade samostatného prijatia je možná individuálna úprava dávok každého lieku.

Dôležité body v liečbe infekcie HIV

Účinnosť liečby ovplyvňuje niekoľko faktorov:

  1. Čas detekcie vírusu. HIV nemá závažné príznaky. V skutočnosti, niektoré z jeho prejavov nie sú ničím iným ako príznakmi sprievodných ochorení. Človek môže byť dlho liečený z rôznych chorôb, nevediac o hlavnej príčine choroby. Existujú dva spôsoby, ako sa z dospelého človeka infikovať: nechránený sex a incest. Ak sú normálne spontánne dôverné kontakty bez použitia kondómu, potom by kontrola pohlavných chorôb mala byť prirodzená najmenej raz za rok, a to aj pri absencii príznakov.

Darovanie pravidelné testy opatrenia na mieste pre každého, kto sa stretávajú s postupmi, ako je chirurgia, zubné lekárstvo, tetovanie, kozmetológiu (injekcia alebo plastickej hmoty), piercing, transfúznej príjemcu. Nie je vždy dôvera, že nástroje a materiály sú sterilné čisté.

Ak chcete darovať krv na definovanie HIV anonymne a bezplatne, využite túto príležitosť, aby ste si boli istí svojim zdravím:

  1. Začiatok liečby. Čím skôr začne terapia, tým účinnejšia a bezpečnejšia bude. Zvyčajne sa vírus nachádza skôr neskoro, keď je ľudská imunita už značne znížená a počet chorôb je prítomný. Terapia bude pozostávať z liečby lézií a užívania antivírusových liekov. V ranom štádiu sú ovplyvnené iba vystavením vírusovým mikroorganizmom. Ak nie je liečený HIV, nezvratne sa zmení na AIDS, čo môže byť liečené oveľa horšie. Život bez terapie od niekoľkých mesiacov do niekoľkých rokov.
  2. Aplikácia komplexnej antivírusovej terapie. Celkovo existuje niekoľko skupín liekov s rôznymi účinkami na infekciu: nukleozidy, ktoré sú zabudované do molekuly vírusu a zničia ju; inhibítory stavebných bielkovín; Inhibítory HIV proteázy. Liečba zahŕňa príjem troch liekov z dvoch rôznych skupín. Spätná väzba pacientov dokazuje účinnosť integrovaného prístupu.
  3. Kontinuita liečby. Nakazené vírusom HIV sa musí pamätať na to, že akonáhle sa medikácia zastaví, spánkové molekuly vírusovej DNA sa dostanú zo svojho úkrytu a začnú nový útok na telo. Kontinuita a pravidelná zmena schémy liečby pod dohľadom lekára dáva dobrú prognózu.

Pacienti s HIV, ktorí dostávajú liečbu, žijú v plnej miere: pracujú, hrajú šport, oženujú sa a rodia deti, zomrú pred dosiahnutím dospelosti. Hlavnou úlohou je čo najskôr diagnostikovať chorobu a začať liečbu.

lamivudín

Popis je aktuálny 09.09.2016

  • Latinský názov: lamivudín
  • ATX kód: J05AF05
  • Účinná zložka: Lamivudín (lamivudín)
  • výrobca: Aurobindo Pharma Ltd., India

štruktúra

V jednej tablete potiahnutej povlakom je 300 alebo 150 miligramov lamivudín.

Tiež štruktúra zahŕňa mikrokryštalickú celulózu, sodnú soľ glykolátu škrobu, stearát horečnatý, oxid titaničitý, hypromelóza, polyetylénglykol 400 a polysorbát 80.

Forma vydania

Vyrobené v dvoch formách:

  • oválne tablety so 150 miligramami účinnej látky pokryté bielou škrupinou s písmenom "C" na jednej strane a číslom "63" na druhej strane;
  • oválne tablety s 300 miligramami účinnej látky, pokryté bielou škrupinou, s "C" na jednej strane a "64" na druhej strane.

Farmakologický účinok

protivírusový liek. Má vysokú aktivitu proti retrovírusy vírusu ľudskej imunodeficiencie (HIV).

Farmakodynamika a farmakokinetika

Keď sa formulácia účinnej látky vstupuje do ľudskej bunky, za účasti bunky kinázy sa prístupný k fosforylácii, čo vedie k derivátu časti 5-trifosfát, ktorý inhibuje DNA a RNA v závislosti na reverznej transkriptázy HIV a vedie k zastaveniu replikácie vírusu. Odvodený derivát pôsobí nielen ako inhibítor, ale aj ako substrát pre reverznú transkriptázu vírusu. Tvorba infikovaných buniek DNA je zablokovaná integráciou lamivudínfosfátu do reťazcov jeho molekúl, ktoré sú potom rozbité. Interakcia lamivudín-5-trifosfátu s HIV-transkriptázou je stokrát silnejšia ako u a-polymerázy ľudských buniek.

Účinná látka prípravku je aktívna v súvislosti s kmeňmi vírusu ľudskej imunodeficiencie rezistentnými na zidovudín. Ak sa vezme u pacientov predtým liečených antiretrovírusovými liekmi, kombinácia s zinovudinom, to spomaľuje rozvoj rezistencie na zinovudinu organizmu. Lamivudín inhibuje slabší progenitorových buniek kostnej drene a vykazuje cytotoxický účinok na lymfocytov a monocytov-makrofágov bunkové línie, a periférnych lymfocytov krvný menej výrazne ako zinovudín.

Biologická dostupnosť tejto látky je 80-86%. Je viazaná na plazmatické bielkoviny o 36%. Vylučuje sa nezmenený spolu s močom.

Indikácie na použitie

Lamivudínové tablety sa používajú:

  • na vírus imunodeficiencie (HIV) u detí a dospelých;
  • vo víruse chronickej hepatitída B (CVG B) u pacientov starších ako 16 rokov na pozadí replikácie HBV.

Môže sa kombinovať s inými antiretrovírusovými liekmi.

kontraindikácie

Neužívajte so zvýšenou citlivosťou na účinnú látku Lamivudin.

Vedľajšie účinky

Tento liek môže spôsobiť takéto vedľajšie účinky:

  • bolesť hlavy;
  • infekcie dýchacích ciest;
  • všeobecná nevoľnosť;
  • nevoľnosť;
  • zvýšená únava;
  • zvracanie;
  • strata chuti do jedla;
  • hnačka;
  • zvýšená aktivita pečeňových transamináz;
  • bolesť a nepohodlie v epigastrickej oblasti.

Lavimudín, návod na použitie (metóda a dávkovanie)

Lamivudín sa užíva 300 mg denne. Môže to byť jedna tableta s 300 miligramami účinnej látky, alebo dve so 150 miligramami rána a večera. Užívanie by malo byť vo vnútri, medzi jedlom alebo pri jedle. Lamivudín a zidovudín často menovať súčasne. Pri hmotnosti pod 50 kilogramov môže byť dávka znížená.

predávkovať

  • nevoľnosť;
  • slabosť;
  • zvracanie;
  • zvýšené vedľajšie účinky.

Údaje o prípadoch závažného predávkovania chýbajú. Neboli žiadne smrteľné prípady. V prípade predávkovania sa na takéto prípady aplikuje zvyčajná liečba: výplach žalúdka a monitorovanie vitálnych funkcií.

interakcie

Ak sa používa súčasne s trimetoprim koncentrácia lamivudínu stúpa v krvi.

Súbežný príjem so Zalcitabinom, Stavudinom, izoniazid, Didanozín a dapson zvyšuje riziko periférnej neuropatie a so sulfonamidmi, didanozínom a zalcitabínom zvyšuje riziko vzniku zápal pankreasu.

So súčasným príjmom s zidovudín Dĺžka jeho činnosti sa zvýši o 13 percent a maximálna koncentrácia v roku 2009 krvnej plazmy - o 28 percent. zidovudín nemá vplyv na biologickú dostupnosť a koncentráciu lamivudínu.

Obchodné podmienky

Tablety môžete kúpiť iba na predpis.

Podmienky skladovania

Uchovávajte v pôvodnom obale na suchom a neprístupnom mieste pre deti pri teplote okolia maximálne 30 stupňov Celzia.

Dátum vypršania platnosti

5 rokov od dátumu výroby. Neužívajte ho po dátume exspirácie.

analógy

  • Virola;
  • Zeffiks;
  • Lamivir;
  • Epivir;
  • zidovudín;
  • Retrovir;
  • Zidolam.

abacavir a lamivudín sú tiež analógmi s rovnakou účinnou látkou.

Recenzie o Lavimudin

Kombinované lieky, ako napr Combivir (lamivudín + zidovudín), pretože sú účinnejšie. Pri liečbe HIV je kombinácia Kaletra+Lamivudín +abacavir.

Lamivudine cena, kde kúpiť

Kúpiť Lamivudin v Rusku môže byť za cenu 2200 rubľov. Na Ukrajine, cena Lamivudine sa pohybuje od 1367 do 9961 hrivien. Kombinované lieky, napríklad Combivir (Lamivudine + Zidovudine), stáli 24000 hrivny.

Zidolam: návod na použitie

Základné fyzikálne a chemické vlastnosti

tablety pokryté bielym plášťom, predĺžené, s označením na jednej strane "ZLM";

štruktúra

1 tableta obsahuje zidovudín 300 mg, lamivudín 150 mg

Pomocné látky: mikrokryštalická celulóza, stearát horečnatý, koloidný oxid kremičitý, sodná soľ glykolátu škrobu, Orapdu Y-1-7000 biela.

Forma vydania

Tablety pokryté krytom.

Farmakologická skupina

Antivirotiká priamych účinkov. Nukleozidové a nukleotidové inhibítory reverznej transkriptázy. Kód automatickej telefónnej ústredne je J05A F30.

Farmakologické vlastnosti

Farmakologická. Lamivudín a zidovudín majú synergický inhibičný účinok na replikáciu vírusov ľudskej imunodeficiencie - HIV-1 a HIV-2. Obe účinné zložky prípravku sa postupne transformujú na bunku na trifosfáty. Lamivudín trifosfát a zidovudín trifosfát sú selektívne kompetitívne inhibítory reverznej transkriptázy vírusu ľudskej imunitnej nedostatočnosti. Bolo klinicky dokázané, že táto kombinácia zabraňuje vzniku rezistencie na zidovudín u pacientov, ktorí predtým nedostávali antiretrovírusovú liečbu.

Kombinácia "lamivudínu + zidovudínu" vedie k zvýšenému účinku v porovnaní s kombináciou "zidovudínu + didanozínu" alebo "zidovudínu + zalcitabínu". Ďalší účinok kombinácie "lamivudín + zidovudín" je jeho dobrá znášanlivosť. Kombinácia tiež vedie k suboptimálnej inhibícii reprodukcie vírusu a k zníženiu jeho koncentrácie.

Farmakokinetika. Lamivudín a zidovudín sa dobre vstrebávajú z tráviaceho traktu, zatiaľ čo biologická dostupnosť lamivudínu u dospelých je 80 až 85%, zidovudín je 60 až 70%.

Maximálna koncentrácia lamivudínu a zidovudínu v krvnej plazme sa dosiahne po 0,5-2 hodinách a 0,25-2 hodinách a je 1,3-1,8 mg / mol a 1,5-2,2 mg / mol.

Distribution. V rozmedzí terapeutických dávok je lamivudín charakterizovaný lineárnou farmakokinetikou a je viazaný na plazmatický albumín (in vitro menej ako 36%).

Stupeň väzby zidovudínu na plazmatické bielkoviny je 34 - 38%.

Lamivudín a zidovudín prenikajú do centrálneho nervového systému a cerebrospinálnej tekutiny.

Po 2-4 hodinách po požití je pomer medzi koncentráciou lamivudínu a zidovudínu v cerebrospinálnej tekutine a v krvnej plazme v priemere 0,12 a 0,5.

Metabolizmus. Hlavným metabolitom zidovudínu v plazme a moči je 5-glukuronid.

Štúdie in vitro ukázali, že lamivudín v bunkách je fosforylovaný na aktívny metabolit 5-trifosfátu.

Záver. Lamivudín sa vylučuje z tela hlavne obličkami v nezmenenom stave

a. Polčas lamivudínu z buniek je 10,5-15,5 hodín.

Polčas zidovudínu je približne 1,1 hodiny. Približne 50 až 80% zidovudínu sa vylučuje obličkami vo forme 5-glukuronidu. Zidovudín sa vylučuje do materského mlieka.

Farmakokinetika v špeciálnych klinických prípadoch. U pacientov so závažným zlyhaním obličiek sa koncentrácie zidovudínu v plazme zvyšujú. Pri hepatálnej nedostatočnosti je kumulácia zidovudínu možná v dôsledku spomalenia jeho väzby kyselinou glukurónovou.

svedectvo

HIV infekcie u dospelých a detí starších ako 12 rokov s progresívnou imunodeficienciou.

Dávkovanie a podávanie

Liečivo sa užíva perorálne. Dospelí a deti staršie ako 12 rokov Zidolam vymenúva 1 tabletu 2 krát denne. Liek sa môže užívať bez ohľadu na príjem potravy.

Vedľajší účinok

Pri aplikácii lieku môžu byť bolesti hlavy, nevoľnosť, únava a nevoľnosť, vracanie, hnačka, nechutenstvo, zimnica a horúčka, neuropatia, nespavosť, závraty, príznaky a známky poškodenia na sliznice nosa, kašeľ, bolesti kostí a svalov, neutropénia, vyrážka, alopécia, zvýšené hladiny pečeňových enzýmov a bilirubínu.

kontraindikácie

Zvýšená citlivosť na liečivá, ťažká stupeň neutropénia (počet neutrofilov nižší ako 0,75 x 10 9 / l) alebo anémia (koncentrácia hemoglobínu nižšia ako 7,5 g / dl alebo 4,65 mmol / l), periférna neuropatia, renálna dysfunkcia ( s klírensom kreatinínu 50 ml / min alebo menej), tehotenstvo, laktácia, vek 12 rokov.

predávkovať

V prípade predávkovania sa má podať symptomatická a podporná liečba. Neexistuje žiadne špecifické antidotum.

Funkcie aplikácií

Tablety Zidolam je liek s fixnými dávkami účinných látok. Neodporúča sa určiť pacientov, ktorí potrebujú korekciu dávok, napríklad ak je poškodená funkcia obličiek (klírens kreatinínu menej ako 50 ml / min), pacienti s telesnou hmotnosťou menej ako 50 kg.

Pri použití tabliet Zidolam môže vyskytnúť u pacientov s ťažkými, život ohrozujúcich, a niekedy fatálne reakcie. Medzi nimi boli pozorované Stevens-Johnsonov syndróm, toxická epidermálna nekrolýza a príznaky precitlivenosti s vyrážky na koži a všeobecné prejavy, rovnako ako poruchy vnútorných orgánov. Ak sa pacienti príznaky vyjadril kožné reakcie alebo precitlivenosť, vrátane (zoznam nevyčerpateľné) vyjadril kožná vyrážka alebo erupcie s horúčkou, bublín, lézie sliznice dutiny ústnej, zápal spojiviek, opuch tváre, bolesti svalov a kĺbov, malátnosť a / alebo vyjadrené pečeňovej dysfunkcie, liek musí byť okamžite prerušená.

Pacienti s pankreatitídou v anamnéze alebo za prítomnosti iných významných rizikových faktorov pre pilulky proti pankreatitíde Zidolam vymenúva s opatrnosťou a iba v prípade, že neexistuje uspokojivá alternatívna liečba. Použitie tabliet Zidolam sa má ihneď vysadiť, ak sa vyskytnú klinické príznaky, príznaky alebo zmeny v laboratórnych indikátoroch naznačujúcich pankreatitídu.

Pacienti so zhoršenou funkciou kostnej drene (množstvo granulocytov nepresahuje 1000 buniek na 1 mm3 alebo hladina hemoglobínu nepresahuje 9,5 g / l) Tablety Zidolam sa majú podávať pod neustálym dohľadom lekára.

Pacienti užívajúci Zidolam majú byť upozornení na možnosť reakcií, ktoré môžu nepriaznivo ovplyvniť schopnosť riadiť vozidlá a mechanizmy.

Interakcia s inými liekmi

Pretože liek obsahuje lamivudín a zidovudín, môže vstúpiť do interakcií, ktoré sú charakteristické pre každú zložku.

So súčasným použitím tabliet Zidolam a nefrotoxických alebo myelosupresívnych liečivá (napr systémovom podaní pentamidín, dapson, pyrimetamín, kotrimoxazol, amfotericín B, flucytozín, ganciklovir, interferón, vinkristín, vinblastín a doxorubicín), musí starostlivo sledovať funkcii obličiek a hematologických parametrov av prípade potreby zníženie dávky.

Je potrebné kontrolovať koncentráciu fenytoínu v krvi pacientov, ktorí súčasne užívajú tablety Zidolamu.

Kyselina acetylsalicylová, kodeínu, morfínu, indometacín, ketoprofén, naproxén, oxazepam, lorazepam, cimetidín, dapson, methisoprinolu a niektoré iné prípravky môžu ovplyvniť metabolizmus zidovudínu kompetitívna inhibícia tvorby jeho glukuronidu alebo priamu inhibíciu zidovudínu metabolizmu pečene mikrozomálnych enzýmov. Probenecid môže zvyšovať koncentrácie zidovudínu inhibíciou glukuronidácie a / alebo zníženie vylučovanie zidovudínu.

Kombinované podávanie flukonazolu a zidovudínu ovplyvňuje klírens a metabolizmus zidovudínu.

Kyselina valproová zvyšuje biologickú dostupnosť zidovudínu inhibíciou prvej fázy jeho metabolizmu v pečeni. Pacienti majú byť monitorovaní vhodnými pacientmi, aby zistili možné zvýšenie výskytu vedľajších účinkov súvisiacich so zidovudínom.

Niektoré nukleozidové analógy môžu ovplyvniť počet alebo funkciu erytrocytov / leukocytov, potenciálny toxický účinok zidovudínu na krvné bunky a replikáciu DNA. Ribavirín má antagonistický účinok na antivírusovú aktivitu zidovudínu a in vitro proti HIV.

Liečivá, ako je trimetoprim, sulfametoxazolu, pyrimethamínu a acyklovir môže byť použitá na liečbu infekcií spôsobených patogénmi, pretože nízke toxicity liečby týchto liekov nezvyšuje.

Pacienti majú počas užívania Zidolamu podliehať neustálemu dozoru lekára. Mali by si byť vedomí toho, že používanie lieku Zidolam neznižuje riziko prenosu HIV na iné osoby prostredníctvom pohlavného styku alebo infekcie krvou.

Podmienky skladovania

Uchovávajte mimo dosahu detí pri teplote 15 - 30 ° C.

Predchádzajúci Článok

Parenterálna hepatitída

Nasledujúci Článok

Veterinárne technológie